Het prille begin
Sinds 1 januari 2021 zijn wij, Sven & Sophie, de nieuwe uitbaters. Camping Frankental bestaat al meer dan 40 jaar! Het begon allemaal met een skipiste...hieronder even een terugblik...
Florerende wintersport

In de jaren '70 kwamen veel wintersporters naar de Frankental-skipiste te Manderfeld. Er werden skiwedstrijden gehouden met houten ski's en de atleten werden door paarden terug hoog getrokken. Later werden de paarden vervangen door een tractor. Op initiatief van het echtpaar Simons-Heinzius werd er een heuse sleeplift gebouwd.

De houten ski's uit die tijd werden in het dorp gemaakt en leken op een samensmelting van de huidige downhill- en langlaufski's.

Op de ongeveer 400 meter lange oefenhelling en het 600 meter breed terrein konden bezoekers van alle leeftijden zich aan het skiën wijden.
Camping Frankental - image_left
Camping Frankental - image_right_top
Door de jaren heen
Trots familiebezit
Eind jaren zeventig kwamen ook enkele gezinnen met caravans op wintersport. Toen de vraag kwam om de caravans tot de zomer te laten staan, ontstond het idee van de camping.

In 1996 werd de skilift stilgelegd, doordat de winters minder sneeuwrijk werden. Langlaufen in de directe omgeving is uiteraard nog wel mogelijk, mits de winter het toelaat.

De eeuwenoude boerderij Igelmonderhof ligt tegenover de camping en is ook in familiebezit. Alle landbouwactiviteiten werden in 2004 stilgelegd. Oswald, die al meer dan 60 jaar op de boerderij werkt en woont, verwelkomt graag de bezoekers. Zo vertelt hij graag over de authentieke gebouwen en de neerhofdieren die er wonen.
Camping Frankental - image_right_bottom