Camping Frankental - image_left
Informatie
Faciliteiten & omgeving
Kampvuur maken?
Na een relaxte dag of een dag vol uitdagende activiteiten is er eigenlijk niks fijner dan met een drankje bij het kampvuur te zitten. Het geknetter van het hout, de warmte en de gezelligheid ... dat vinden wij ook! Op de staanplaatsen zelf is het toegelaten om vuur te maken in een vuurschaal (geen vuurkorf), mits dit met gezond verstand gebeurt. 

Zijn de nachten hier extra donker?
Camping Frankental is zeer landelijk gelegen. In dichtbevolkte gebieden heb je gewoon een stuk minder last van lichtvervuiling en is de hemel nog bijzonder helder. Voilà, dat is de hoofdrede dat je vaak van die verbluffend mooie sterrenhemels kunt zien. Een heerlijk tijdverdrijf op de camping, waar je je hoofd maar uit de tent hoeft te steken om het spektakel te bewonderen... Jaja, in de zomer worden we allemaal even amateur-sterrenkijker. Zet je stoeltje – of je matje maar klaar!
Zet dit alvast in je agenda: 12 en 13 augustus: meteorenzwerm 'Perseïden', oftewel de 'nacht van de vallende sterren'. Dit jaar belooft een bijzonder 'Perseïden-jaar' te worden, want het hoogtepunt van de zwerm zal samenvallen met een donkere, maanloze nacht. Om de hemelse vuurwerkshow het best te kunnen bewonderen, zou je een uitkijkplek met zo weinig mogelijk lichtvervuiling moeten kiezen: Camping Frankental dus -:)

Stille nachten?
Hoe leuk het 's avonds ook kan zijn, we geloven ook echt wel in de kracht van slaap, de rust die na 23.00 uur over de camping valt, is opmerkelijk en zeer mooi. Geluid reist door de stilte van de buitenlucht en hoewel je misschien denkt dat je gesprek hysterisch grappig is (en dat is het waarschijnlijk ook), kunnen de andere gasten drie tenten verder niet slapen. Als het stil is, kun je uilen en vossen horen roepen in omliggende bossen, of misschien zelfs een ree horen fiepen. De koele lucht helpt je goed te slapen en je wordt fris wakker, klaar voor een dag vol avonturen, stevige maaltijden en gras tussen je tenen. Als je denkt dat dit niets voor jou is, dan zijn we eerlijk gezegd misschien niet de juiste camping voor jou, en zijn er tal van andere fantastische campings, zowel in de buurt als verder weg, die perfect kunnen zijn voor wat jij zoekt.
Tenslotte willen we allemaal een geweldige vakantie!

Wat valt er te beleven in de omgeving?
Wij liggen aan knooppunt 33 van het wandelknooppunten netwerk GO Eastbelgium. Deze app kan je gratis downloaden of je kan een wandelkaart kopen bij de receptie. Ook de GR-wandelweg komt voorbij de camping. Tevens hebben we een goede verbinding tot de RAVEL en de Vennbanen (fietspaden op de voormalige spoorwegen). Geocaching, vliegeren... musea of pittoreske dorpjes bezoeken kan natuurlijk ook! Op een regenachtige dag is het modelbouwtreinen museum (ArsTechnica) en het kerststallen museum (ArsKrippane) zeker ook een aanrader! Wij helpen je graag bij de planning van je activiteiten.

Is er wifi?
De wifi ontvangst is niet altijd even geweldig, maar daarvoor wel gratis... 
Camping Frankental - image_right_top
Camping Frankental
Een woordje uitleg
Waar ligt Camping Frankental?
Camping Frankental is gelegen in een gehucht van Manderfeld, een klein dorpje in oost België, beter gekend als de Oostkantons. De vakantieregio Hoge Venen tussen de Eifel en de Ardennen staat bekend als het "dak van België" en wordt binnen de Belgische landsgrenzen vergeleken met een "bergregio". Weinig bewoners zullen dat tegenspreken, want op het gebied van gezelligheid, gastvrijheid en traditie moeten de bewoners van de Oostkantons niet onderdoen voor de Alpenbewoners. Ze zijn bijzonder fier op de natuur en het landschap met de unieke hoogvenen. Voeg daarbij nog de vele dalen, beken, rivieren en meren die energie en levensbelangrijk water leveren en om die reden beschermd worden. De narcissenbloei is een uniek natuurschouwspel in het voorjaar net als hertenbronst in de herfst. De uitgestrekte bossen met een oppervlakte van ongeveer 45.000 hectare zijn de thuis van vele wilde dieren.

Hoeveel plaatsen zijn er?
Onze camping bevat een aantal vaste staanplaatsen en ook 30 plaatsen voor dagtoerisme. We geloven dat een van de belangrijkste dingen die we op onze camping aanbieden, de ruimte is om te ademen. Geen zwembad of luidruchtige jongerengroepen. Daarvoor wel stille en donkere nachten waar je sterren kan tellen en de uilen en vossen kan horen roepen. Graag ontvangen we wandelaars, fietsers, geocachers, rustzoekers, ... kortom natuurliefhebbers.

Is er een speeltuin voor de kinderen?
Neen, en dat is een bewuste keuze die we hebben gemaakt. We laten kinderen creatief zijn met dammen bouwen, fietsen, badminton spelen, gewoon genieten van het rondrennen en nieuwe vriendjes maken. Enkel aan het receptiegebouw hebben we een mini speeltuintje om de allerkleinsten bezig te houden. Er zijn verschillende grote fantastische speeltuinen in de buurt.

Zijn honden welkom?
Honden zijn zeer welkom. We hebben een groot hart voor honden. Meerdere honden is geen probleem, maar het hangt wel af van het gedrag van jouw honden. Uiteraard zijn honden die een hele dag blaffen voor niemand leuk. De meeste paden rondom de camping en de boerderij zijn zeer rustige wandelpaadjes, waar je hond alle ruimte heeft. Onderaan de camping loopt er ook een beekje, wat voor de nodige verfrissing kan zorgen. Denk er wel aan dat er paarden, geiten en kippen wonen op de boerderij en er nog veel wild leeft in de bossen, dus hou je hond zeker onder controle.

Is er een supermarkt in de buurt?
Tijdens het weekend (en feestdagen en schoolvakanties) worden 's morgens verse broodjes geleverd op de camping en bieden we bij de receptie een beperkt aanbod levensmiddelen aan. In Manderfeld dorp (wandelafstand - 1,7 kilometer) is er een kleine superette. Verder zijn er 2 restaurants, een apotheker, KBC bank, kegelbaan en visvijver (www.houderbock.be). Honing van eigen imkerei is altijd verkrijgbaar!
Camping Frankental - image_right_bottom