Camping Frankental - image_left
Informatie
Faciliteiten & omgeving
Kampvuur maken?
Op de staanplaatsen zelf is het jammer genoeg niet toegelaten om een open vuur te maken. Na een relaxte dag of een dag vol uitdagende activiteiten is er eigenlijk niks fijner dan met een drankje bij het kampvuur te zitten. Het geknetter van het hout, de warmte en de gezelligheid ... dat vinden wij ook! Daarom hebben we een centrale vuurplaats aangelegd waar iedereen welkom is.

Zijn de nachten hier extra donker?
Camping Frankental is zeer landelijk gelegen. In dichtbevolkte gebieden heb je gewoon een stuk minder last van lichtvervuiling en is de hemel nog bijzonder helder. Voilà, dat is de hoofdrede dat je vaak van die verbluffend mooie sterrenhemels kunt zien. Een heerlijk tijdverdrijf op de camping, waar je je hoofd maar uit de tent hoeft te steken om het spektakel te bewonderen... Jaja, in de zomer worden we allemaal even amateur-sterrenkijker. Zet je stoeltje – of je matje maar klaar!

Stille nachten?
Hoe leuk het 's avonds ook kan zijn, we geloven ook echt wel in de kracht van slaap, de rust die na 23.00 uur over de camping valt, is opmerkelijk en zeer mooi. Geluid reist door de stilte van de buitenlucht en hoewel je misschien denkt dat je gesprek hysterisch grappig is (en dat is het waarschijnlijk ook), kunnen de andere gasten drie tenten verder niet slapen. Als het stil is, kun je uilen en vossen horen roepen in omliggende bossen, of misschien zelfs een ree horen fiepen. De koele lucht helpt je goed te slapen en je wordt fris wakker, klaar voor een dag vol avonturen, stevige maaltijden en gras tussen je tenen. Als je denkt dat dit niets voor jou is, dan zijn we eerlijk gezegd misschien niet de juiste camping voor jou, en zijn er tal van andere fantastische campings, zowel in de buurt als verder weg, die perfect kunnen zijn voor wat jij zoekt.
Tenslotte willen we allemaal een geweldige vakantie!

Wat valt er te beleven in de omgeving?
Wandelen, mountainbiken, watersporten, geocaching, vliegeren... Musea of pittoreske dorpjes bezoeken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag bij de planning van je activiteiten.

Is er wifi?
Er is gratis wifi rondom het receptiegebouw.

Is er een supermarkt in de buurt?

In Losheim is een grote supermarkt. Van april tot oktober bieden we op de camping ook een beperkt aanbod levensmiddelen aan. Op loopafstand zijn er twee restaurants.
Camping Frankental - image_right_top
Camping Frankental
Een woordje uitleg
Waar ligt Camping Frankental?
Camping Frankental is gelegen in een gehucht van Manderfeld, een klein dorpje in oost België, beter gekend als de Oostkantons. De vakantieregio Hoge Venen tussen de Eifel en de Ardennen staat bekend als het "dak van België" en wordt binnen de Belgische landsgrenzen vergeleken met een "bergregio". Weinig bewoners zullen dat tegenspreken, want op het gebied van gezelligheid, gastvrijheid en traditie moeten de bewoners van de Oostkantons niet onderdoen voor de Alpenbewoners. Ze zijn bijzonder fier op de natuur en het landschap met de unieke hoogvenen. Voeg daarbij nog de vele dalen, beken, rivieren en meren die energie en levensbelangrijk water leveren en om die reden beschermd worden. De narcissenbloei is een uniek natuurschouwspel in het voorjaar net als hertenbronst in de herfst. De uitgestrekte bossen met een oppervlakte van ongeveer 45.000 hectare zijn de thuis van vele wilde dieren.

Hoeveel plaatsen zijn er?
Onze camping bevat een aantal vaste staanplaatsen en ook 30 plaatsen voor dagtoerisme. We geloven dat een van de belangrijkste dingen die we op onze camping aanbieden, de ruimte is om te ademen. Geen zwembad of luidruchtige jongerengroepen. Daarvoor wel stille en donkere nachten waar je sterren kan tellen en de uilen en vossen kan horen roepen. Graag ontvangen we wandelaars, fietsers, geocachers, rustzoekers, ... kortom natuurliefhebbers.

Is er een speeltuin voor de kinderen?
Neen, en dat is een bewuste keuze die we hebben gemaakt. We laten kinderen creatief zijn met dammen bouwen, fietsen, badminton spelen, gewoon genieten van het rondrennen en nieuwe vriendjes maken. Enkel aan het receptiegebouw hebben we een mini speeltuintje om de allerkleinsten bezig te houden. Er zijn verschillende grote fantastische speeltuinen in de buurt.

Zijn honden welkom?
Honden zijn zeer welkom. We hebben een groot hart voor honden. Een afgebakende hondenweide met agility toestellen staat ook bovenaan op onze to-do-list voor 2021. Meerdere honden is geen probleem, maar het hangt wel af van het gedrag van jouw honden. Uiteraard zijn honden die een hele dag blaffen voor niemand leuk. De meeste paden rondom de camping en de boerderij zijn zeer rustige wandelpaadjes, waar je hond alle ruimte heeft. Onderaan de camping loopt er ook een beekje, wat voor de nodige verfrissing kan zorgen. Denk er wel aan dat er paarden, geiten en kippen wonen op de boerderij en er nog veel wild leeft in de bossen, dus hou je hond zeker onder controle.
Camping Frankental - image_right_bottom